Jag testar "dagboksblogg".

Igår var en bra dag?
När jag kom hem från arbetet var huset tomt och låst. N och barnet var och hämtade kött hos en bonde i Ale. Jag lagade mat, stekt ris tillsammans med sånt som fanns i matlådor från tidigare i veckan. N och C kom hem med en skatt: en hel låda full med kravmärkta köttbitar och köttfärs. C hade fått se kalvar och de båda luktade som lagård. N hade klippt håret och var fin.

Vi åt mat. Sedan åkte N iväg för att slänga häckris och hämta några utemöbler som en kille skänkte bort. Jag städade efter maten och sen lekte jag och C olika saker, en sån där flödande lek där jag följer hennes nycker. Vi var bergsbestigare som klättrade på stolar, sedan drakar och sedan Ronja och Mattis. Klockan blev snabbt nitton. Vid nitton upphör lekar och teve och vi brukar läsa bok eller lyssna på ljudbok eller något annat lugnt. Det är en grej vi gör på grund av att C är så kvällspigg. Jag vet inte om det ger sådär jättestor effekt, men hon somnar oftast vid 21 iallafall. Och det känns rätt.
Medan vi höll på att borsta tänderna kom N hem.
C valde en bok som heter Vildvinter. Den handlar om snöleoparder i Stockholm. När jag läst en bit kom N och tog över. Jag sa gonatt.

Jag satte mig vid köksbordet och kollade på gamla och nya framträdanden med Isabella Lövin. Jag kände mig inspirerad. Sen gjorde jag te och hårdbrömackor och la mig i soffan och började läsa In Gratitude av Jenny Diski, hennes nyutgivna och sista bok.
Så småningom vaknade N och vi hade en fin kväll.

Jag skriver förstås alltid dagboksblogg.