Kära dagbok!

I onsdagskväll hade vi möte i distriktsstyrelsen varpå jag drabbades av huvudvärk. På natten fick barnet astma. Jag hade svårt att sova för att jag oroade mig över hur hon andades. Jag stannade hemma med henne på förmiddan och hade tänkt jobba på eftermiddan. Men min huvudvärk gick inte över fastän jag åt huvudvärkstabletter, så jag meddelade till min make att han kunde stanna på jobbet.
Huvudvärken höll i sig till fredag morgon. Då var vi lediga allihopa. Vi storhandlade ingredienser till sex middagar. Cs astma hade blivit mycket bättre. Hon hade varit pigg i kroppen hela tiden. Det satt bara i lungorna.

Lördag var valborgsmässoafton. Vi eldade en hög med tall och grillade korv i mina föräldrars stuga. Syrran var där, våra barn lekte ihop. På kvällen gick jag och C ut till "skogen". Träd som växer i klunga bredvid Hertsö kullar. Där finns också en sjö idag, det vill säga en gigantisk vattenpöl som har bildats av smältvatten. C lekte lycklig i vattnet iklädd galonbyxor och stövlar. Jag stod och tittade på träd. Vi var båda nöjda.

Söndag var första maj. Det var verkligen maj. Jag njöt av att lufsa omkring på tomten, sparka i saker och plocka undan vintersaker. N jobbade med häcken, sågade upp den i bitar och staplade det som ska bli ved. Ja, N har alltså sågat ner vår tre meter höga miljöpartisthäck till slut. Jag gissar att alla grannar är lyckliga över den saken.
Grannbarn kom och gick på tomten, C lekte utomhus hela dagen, med kritor, vatten och sand. Jag satt på trädäcket och njöt av solen. N byggde en blomlåda. Klassisk bild av mig och N: Jag tillbakalutad i en solstol med en sjal slängd över axeln, N bredvid i ett moln av sågspån med ett vrålande elverktyg. Det var verkligen en jättefin dag.