Mors dag.

Det var ju mors dag i söndags. N väckte mig med ett grattis och sa att jag fått mejl. Som morsdagspresent fick jag ett antal doser poliovaccin, nötkräm och över tusen vattenreningstabletter. De skickas till en mamma som behöver dem. C stängde in sig på sitt rum och skapade en gåva till mig: en kikare av hoprullat papper med ett band runt. Det uppskattades.

Vi pulade i trädgården och skötte hushållet tills det var dags att åka ut till mina föräldrars sommarstuga. Vi grillade middag tillsammans med mina päron och min syster med barn. Sen lekte vi roliga lekar som min äldsta systerdotter hade hittat på tillsammans med mamma. Vad roligt det var. Jag lärde mig fånga en boll i en håv och gjorde en segerrusning in bakom timringen medan jag ropade att det blir OS i Madagaskar 2022.

På kvällen la sig N med barnet. Jag gick ut och fick ner de återstående häckplantorna i jorden.