Myror och grävmaskin.

Jamen herregud vilka rofyllda dagar vi har haft. La familia blev lediga på torsdag. Även om inte meteorologerna håller med så har det varit vår i Luleå. Solen har ju skinit. Och vi har varit utomhus hela tiden. Vad har vi gjort? Till exempel rensat i pallkragarna, kört grävmaskin, lekt, tittat på myror och grillat.
Värmen och ljuset gjorde mig fullständigt tillfreds. Jag har varit nöjd med att bara sitta ute i en stol medan C har lekt i sandlådan. Känns som att jag skulle ha kunnat sitta så hur länge som helst.

En annan sak jag skulle ha kunnat göra hur länge som helst är att titta på myror. Jag upptäckte att svartmyror bor bredvid vår bro. Jag involverade barnet i att ge myrorna en sockerbit. Sen glodde vi på dem. Det var så enormt fascinerande, va. C gick väl och lekte efter en stund, men jag blev kvar. Jag har inget emot svartmyror. De gör ingen skada på huset och de bits inte, allt de vill ha är mat. Efter en stund var det flera myror som festade på sockerbiten. En annan hade hittat en flinga rostad lök, som den mödosamt drog ned i en gång. Jag fick lov att resa mig upp efter tjugo minuter, eftersom det såg underligt ut när jag låg hopkrupen med huvudet mot husväggen, synlig för grannarna från två håll.

Jag har kört grävmaskin också. Det var roligt. Man kan lära sig köra grävmaskin vid 36. Den insikten gav mig självkänsla och jag lagade lunch genom att använda gasolgrillen, något jag aldrig gjort förut. Det var jättelätt. Allt är lätt. Jag visste väl det.

Vi ska sätta en häck och bygga en altan. Det är därför vi har grävt.