Kära dagbok!

Igår lämnade jag barnet på förskolan vid 9. Hennes hälsa är förresten utmärkt för närvarande, om du har funderat på det. Det känns skönt. Jag promenerade hem. Jobbade vid ritbordet och datorn till strax innan lunch. Då packade jag ihop den utrustning jag behöver för att jobba med min bok (penselpenna, papper) och tog bussen till stan. Det regnade ju. Det var nästan storm. Mitt paraply blåste ut och in. Jag tycker liksom att paraplyer alltid gör det. Vad är det med kvaliteten på paraplyer nu för tiden?

Jag träffade N och vi åt lunch på Café Rekommenderas. Det är ett sånt bra ställe. Det är ofta så tomt där att jag blir oroad att det kommer slå igen. Om du är i Luleå så gå dit och käka. Det ligger i gamla fina Ebenezerhuset. Det är fair trade, ekologiskt och ett socialt företag dessutom. Vi åt fiskgryta med aioli, den var jättegod.

Herre någon vad jag och N:et tramsade och skrattade. Sen gick jag och jobbade i en lämplig lokal. Jag fick gjort ett kapitel som jag är nöjd med. Alltså, när jag har fått energin att scanna in de över hundra sidorna jag har gjort hittills så måste jag visa det, kapitlet jag gjorde igår alltså.

Klockan 17 gick jag till möte med arbetsutskottet i MP Norrbotten. Jag är ju sekreterare i styrelsen och agerade sekreterare på mötet. Jag tror miljöpartiet är inne i en process, en viktig process. Det är något som behövs för att vi ska komma vidare och få klart för oss hur vi kan vara i ett regeringssamarbete. Det är viktigt att ta kritiken mot partiet på allvar. Ja, all kritik, men nu tänker jag på den interna kritiken, som handlar om konflikter mellan gröna värderingar och förd politik. När det kommer såna här starka Nej så finns det alltid en vishet i nejet, som personer med makt behöver lyssna på. Jag tror också att partiet behöver ett tydligt, då menar jag uppriktigt, ärligt, ledarskap. Ja, såklart utåt mot Sveriges invånare, men även som organisation.

Mötet tog slut vid 19.30 och då åkte jag hem. N och C låg och somnade i hennes rum. N kom ut därifrån vid 21.30 och vi såg på teveserier, Grace & Frankie och John Oliver Skriker saker.