Barn 5 år.

Idag är det Cs födelsedag. Vi hade kalas med hennes kompisar och släkt. För några veckor sen när jag läste på utmärkta sajten kalasdags fnissade jag över att vissa ansträngde sig med att ha tema på barnkalaset. Sedan önskade C att hennes kalas skulle vara "läskigt". Så igår och idag fixade jag med diverse mer eller mindre lyckade tilltugg på temat läskigt.


Avhuggna häxfingrar. Dessa blev jag nöjd med både vad gäller läskighet och att jag fick leva ut min kärlek till korv.


Horribla "spöken". Ja, du ser ju: skräcken sitter inte i att de är spöklika, utan i hur estetiskt fula de blev. Jag hade använt mörk choklad, som var så bitter att ingen tyckte spökena var goda heller (fastän jag och C hade försökt rädda det hela genom att doppa huvudena i socker och därmed även skapa en cool afrolook).

Jag gjorde också en läskig marängswiss med grön grädde, godismaskar och grodor. Den blev fin och uppskattad av såväl mig själv som barnen.


Fika.


Sätta knorren på grisen.

Vi hade lite lekar också. Ja, du vet, jag hade ju besökt kalasdags! Vi hade grisknorrsättning som var lagom svårt och roligt för alla och fiskedamm. N satt bakom ett skynke och drog som gammelgäddan i fiskelinan så barnen skrattade. Jag kallar detta en succé. Sedan fri lek.

C menade att hon haft roligt. Det känns bra. 
Nu har vi en femåring. Jag blir varm när jag tänker på det.