Farliga känslor finns än.


En bild från facebookflödet idag som visar precis det jag skrev om i mitt inlägg om farliga känslor, som illustrerar hur jag brukade tänka förr. Att det är sjukligt att känna ilska och att känslan av ilska är fel, medan glädje är sunt. Bara glädje. Det är total bullshit. Ilska är en viktig och central kompass i livet, en känsla som inte finns utan anledning och som inte är dålig för hälsan. Det som skulle kunna vara dåligt för hälsan är väl att lägga locket på ilskan.

Kommentarer

Andreas sa…
Håller helt med om att det är bullshit. Ungefär samma kvasivetenskap som något Jag läste för länge sen, om att det är bättre att le än att ha en sur min "för att då använder man mycket färre ansiktsmuskler och blir således inte lika trött". Bra att fler genomskådar sånt!

Andreas
Malin sa…
Tack för medhållet! Så skönt att höra :)