Trädgården.

Dags för en uppdatering om vår växtlighet igen.

Saker har vuxit sedan sist. Det här fotade jag den 18 juli. Det högväxta närmast i bild är potatisblast.

Blast.

Kålen ser ju inte ut att må så bra. Vi odlar blomkål, grönkål och annan slags kål som jag just nu har glömt vad det var. All kål är angripen av något flygfä som jag tror är kålmal. Jag har inte gjort nånting åt det.

Alla ärter frodas. FRODAS! Ärterna har klättrat upp helt över ståltrådsnätet som de har till stöd. Vi kommer ha ärter till oktober.

Lite mangold tittar upp. Vi sådde den här senare än övrigt, pga att fröna vi sådde där från början nog var för gamla, så på den plätten i odlingsbädden växte det ingenting.

Hallon. Vi har inte fått några hallon än. Vi bor ju i Luleå. Jag förstår att vi ligger 1 månad efter odlingar i södra Sverige. Jag har sett på instagram att några vänner har "mer hallon än de kan äta" just nu. Får ont i mig av avund? 

Vi har en del intressanta jordhögar och kullar på gården där det förekommer en rik biologisk mångfald. 

Vädret har varit perfekt för odling. Regn och solsken har avlöst varandra. Vattentunnan är fylld nästan hela tiden.