Kort steg till ilska mot flyktingar.


En människa som jag känner och tycker om delade det här på facebook i förrgår. Jag blev illa till mods. 

Delningen visar att steget är kort till att känna en brinnande ilska mot flyktingar. Strunta i det verklighetsfrånvända kravet att skriva om grundlagen. Och kravet på nyval, som jag tror att människan jag känner inte fattade vad det handlade om. För mig handlar inte delningen om själva sakfrågan heller, om asylsökande som begår allvarliga brott inte ska få stanna i landet, som visst är en rimlig fråga och som vi har lagar som reglerar. För mig handlar delningen om att min väns inställning till flyktingar är fientlig. Att flyktingar som grupp möts med ilska och hat.

Jag har tagit diskussionen, eller försökt starta en diskussion, vid två tidigare tillfällen när min vän har delat besläktade saker, men jag inte fått något svar och den här gången orkade jag inte.