Bondbönor.Bondbönor. Det är som att skidorna är klädda med skumgummi inuti. Jag gillar så mycket att det går att odla bönor, för det är ju riktig mat. Vi fick bara ihop en skål, men med dem gjorde jag en pastasås som blev jättegod. Det var inget speciellt, bara pasta med en tomatsås med hackade kalamataoliver och bondbönorna och kanske något mer som jag har glömt.

Idag har jag inte alls skördat några bondbönor, inte skördat någonting alls. Igår var jag på styrelsemöte i Piteå hela dagen, men idag söndag var hela familjen lediga tillsammans. 
Jag och N rensade luften och sen gjorde vi en utflykt. C cyklade och vi vuxna promenerade ner till, ja, vi hade tänkt gå till skogen. Men eftersom jag hade underskattat sträckan och blev svettig stannade vi i närheten av miljögården där det finns en eldplats. Vi strövade omkring i en tom fårhage och spanade efter djur. Jag menar små djur, som grodor. Vi såg en larv. Sen gjorde vi eld och fikade. N hade gjort matsäck med varm choklad.

"Vad har du i den varma chokladen?"
"Det är mjölk och kakao och lite vaniljsocker. Och en droppe grädde."
Det är klart han hade. Det är N det.

När vi kom hem satte sig N och C och pysslade i hennes rum och byggde ett fantastiskt troll som C sedan demonterade igen. Jag gick ut på altanen och bytte jord i alla våra en miljard krukväxter. Vi har verkligen många krukväxter. Nu ska jag räkna dem.

Det är tjugosju stycken. Herregud. Tjugosju!