Dag med C.

I fredags var förskolan stängd. Jag och C var lediga och jag hade sett fram emot det. Eftersom barnet blev extremt korthårigt efter en frisörlek på kalas hade jag lovat att hon skulle få en peruk. Vi åkte till leksaksaffären och så fick hon välja. Allt var så billigt. (Pga det är "skit". Men i fredags brydde vi oss inte om det utan var glada.) Vi köpte två peruker, en svart med vita slingor och en blond med fläta à la Elsa av Arendal. Och rosa hårspray och teatersmink.

Sen åkte vi in till stan, till kulturens hus. Vi åt buffélunch på restaurang Luleå. Av någon anledning var den lunchen dagens höjdpunkt. Det var trevlig stämning och C tyckte maten var god. Vi satt länge, tog fler mackor med vispat smör och avslutade med kaka och grädde och te för min del. Sen gick vi till biblioteket och var där resten av eftermiddagen, tills N mötte oss och vi åkte hem.

Det pågick en Barbro Lindgren/Eva Eriksson-utställning på biblioteket. En del av den var att barn skrev i en bok med en fråga på omslaget: "Vad lever man för?"

Några utdrag:C tog frågan mera bokstavligt och sa man lever av luft och mat och så.