Kärlekens väg.

Jag började tänka på kommunism versus kapitalism och känner mig alldeles inte alls tvärsäker. Vi människor har ju i praktiken mycket svårt att dela jämlikt på resurser. Man kan bara jämföra med hur svårt det är att dela jämlikt på resurser inom ett enskilt hushåll. Vad innebär "jämlikt", tänker man direkt. Är det till exempel

  • Dela pengarna mitt itu
  • Bidra enligt någon slags procentsats? 
  • Säga att var och ens val att bli undersköterska är något den får stå för och så får den leva med sin lilla lön
Etcetera.

En sak tycker jag är svår här i livet. Det är om jag ska leva praktiskt eller gå något som jag av okänd anledning i mitt huvud kallar "kärlekens väg". Kärlekens väg är att avstå fosterdiagnostik vid graviditet, jobba mycket med konst som gör mig lycklig och glädjas över snygga träd. Fastän denna väg kan leda till att C har tre personer att ta hand om och ingen som stöttar senare i livet, att jag inte kan spara pengar åt henne och att jag inte har nån pension på ålderns höst. Praktiskt vet jag att vi borde bli preppers och jobba heltid, så att C får bra förutsättningar i framtidens samhälle. Det vore väl det förnuftiga valet. Det är inte lätt här i livet.


Vardagsbild.