Separatism.

"Idag är det alldeles nödvändigt att dessa temporära, fysiska och virtuella rum existerar för vårt välmående. Många klarar helt enkelt inte av att stå ut i samhället, än mindre aktivera och organisera sig samhälleligt om dessa andrum inte finns. Vi måste få återhämta oss, vi måste få läka, vi måste kunna verka."

Så skriver Araia Ghirmai Sebhatu på Metro Debatt om separatism, att träffas i grupper där vissa inte är välkomna. Det var något jag ville spara och tänka på.

Jag är med i ett separatistiskt nätverk. Det heter Dotterbolaget och där får du bara vara med om du är en serietecknande kvinna eller transperson. Det är bra, därför att jag ser runtom mig att killarna redan är i ett nätverk, som kallas seriebranschen.

Jag ser också lite på miljöpartiet som en sån grupp. Inte separatistisk förstås, men som en grupp där jag kan återhämta mig och verka.