En gräsänkas dagbok.

N och C har dragit åt sydväst, till Cs farmor med flera nyckelpersoner.
Jag hade funderat på vad jag skulle ha för mig under de här dagarna när jag är ensam. Läsa böcker i sängen och gå ut i skogen var några bubblare. Men det som jag fick stor lust till efter min frukost på limpmackor (åh limpa!!!!1 Du vet vårt barn äter inte mjukt bröd pga förstoppningsrisk, men nu kunde jag ge mig hän) var att städa hela huset. Det var överraskande för mig, men såklart praktiskt, så jag gjorde det. Under tiden lyssnade jag på poddarna Det politiska spelet, Kära barn och The Moth där en pappa berättade om sin dotters för tidiga födsel och grät (jag, inte pappan).

Sen gick jag ut i trägårn för att rädda morötter och potatis undan frosten.


Jag hade sett fram emot att skörda, men när det väl kom till pass hade jag ont i ryggen och avbröt innan jag fått upp alla potäterna. Men morötterna fick jag upp.

Potatis, berättar google, ska förvaras mörkt och svalt, i en temperatur på mellan 4 och 6 grader celsius. Det är ju som i ett kylskåp, ungefär. Nu har vi två svarta tygkassar med potatis i kylen. 

Morötter är kinkigare att förvara färska, de ska helst ligga i nollgradig fuktig luft. Jag orkade inte gå med ångest över att morötterna skulle bli dåliga av garagetemperatur eller motsvarande, så jag valde att förvälla och frysa in dem istället. 

Sen var det middagsdags. Middagen bestod av limpmackor och en kopp te. Jag satt i soffan och åt detta i tystnad. Sen insåg jag att jag kunde slå på teven. Jag såg klart säsong två av Difficult people. N gillar ju ändå inte den, eftersom karaktärerna inte är trevliga. Jag gillar liksom inte heller personerna i serien. Jag gillar liksom inte heller Mindy i komediserien The Mindy Project, som vi följer. Mindy bryr sig inte om miljön eller jämlikhet och hon röstade på George W Bush. Konstig, fräscht(?) grepp att göra en huvudrollsinnehavare i en komediserie till en borgarbracka.

Nu ska jag lista Mindys goda egenskaper som jag sett bevis på i serien.
  • När hon blev erbjuden ett nytt jobb som läkare åt kändisar (hennes stora intresse) samt högre lön så tackade hon nej av lojalitet till sina mindre bemedlade patienter.
  • Hon är feminist.
  • Hon gjorde en gång en mobil, alltså inte en mobiltelefon utan en sån mobil som det hänger saker i, till sig själv där det enbart hängde bilder på hennes pojkväns penis.
Jag har ju sällskap av min katt här hemma. Tur är väl det. När jag sov på hotell i Piteå i veckan var jag mörkrädd och sov med lampan tänd. "Sov". Jag har alltid svårt att sova på hotell och kursgårdar. Jag har svårt att sova utan min familj. Det vore praktiskt om de hade en man, ett barn och en katt att låna ut i receptionen på såna ställen.

Efter att jag sett färdigt på teven gick jag och la mig i badet. Katten följde med in i badrummet, bekymrad över att jag låg i vatten. Jag hade med mig ett glas vin och när jag druckit ur det ställde jag ner det på badrumsgolvet. Katten var misstänksam mot vinglaset. Sen la hon sig på handduken som låg hopvikt på golvet. Det var trevligt med sällskap.