Helgen.

På lördagen var vi lediga tillsammans. N gjorde lördagsfrukost med kalljästa frallor. Hans bästa frallor hittills, kom vi fram till. Sen målade jag och C på pinnar och tomma hushållspappersrullar. 

C får veckopeng numera, tjugo kronor varje lördag. Hon har velat köpa en ny peruk. I lördags hade hon sparat sex veckor och hade råd med en sån. Vi åkte till Storheden där det finns ett toys r us. Hon valde en röd peruk med djävulshorn. Och så handlade vi mat på coop.

Sen pillade vi på. N rengjorde filtret i diskmaskinen och jag städade badrumsskåpet. Vi har numera ett oskämmigt badrumsskåp, vill jag gärna berätta. När jag har gjort något som att städa badrumsskåpet får jag en känsla av att ha superkrafter och ha gjort något som egentligen är omöjligt.

C hade önskat följande mat till helgen: kebab och korv. Hon visste inte vad kebab var, men de hade lekt att de åt kebab på dagis. N gjorde kebab med lammkött och hembakade pitabröd. C gned bitar av brödet mot botten av köttgrytan och åt sky, vilket var rimligt.

På söndag åkte jag på en workshop med miljöpartiet där vi började skapa valmanifestet för 2018. För Luleås avdelning, alltså. Det var en rolig dag som kändes meningsfull. Det är liksom väldigt trevliga människor med i vår avdelning. Vi tycker inte lika om allt, men delar samma grundvärderingar och är intresserade av att diskutera.

När jag kom hem var N och C hos min syrra. Jag började förbereda för den spännande rätten stekt falukorv. Till det försökte jag mig på att göra mjölkstuvade morötter.Idag när vi vaknade var det frost i trädgården! Nu kanske vi måste dra upp alla morötter och potatisar ur landet?