Kalvträsk.

I helgen åkte vi på minisemester till Skellefteå. Vi bodde på Brunnsgårdens bed & breakfast vid bonnstan och besökte vackra Kalvträsk. 


Jag ska erkänna att jag lockades att åka till Kalvträsk för att få se den femtusenåriga kalvträskskidan, världens äldsta bevarade träföremål, som skulle finnas på museet.

En ortsbo som hette Owe visade runt oss. Där var den, kalvträskskidan!!!


Men sen sa Owe att det bara var en kopia! 

Den riktiga skidan var i en monter på museet i Umeå.

Besviken!


Vi vandrade så långt en femåring tålde längs Kalvträsk naturleder.


Tycker du att den här kvinnan förtjänar att investera i Gudrun Sjödéns praktiska och ekologiska parkas och därigenom i sin framtid?
Tycker du inte det?


Helgens vackraste vy.


Det här var förresten till salu i Kalvträsk. Gård med eget vattenkraftverk, utgångspris sjuhundra tusen. Naturskönt läge liksom.

Nu tog jag detta i fel ordning, men på lördagen när vi kom till Skellefteå trampade vi runt i schtaan och kollade läget. Jag hade tyvärr glömt systemkameran hemma och hade även slut batteri i telefonen. Så jag fick varken någon bild av vårt jättemysiga pensionat, den vampyrcupcake jag åt på Café på bit eller middagen på bistro Bryggargatan. 

Men jag hade trevligt och fick ett bra intryck av Skellefteå. Fyra saker fick mig att uppfatta staden som vänligt inställd till nördar: Café på bit som var kombinerat fik och spelhörna, reklam för Skecon, spelbutiken Legend som hade jättebra öppettider samt minnet av den årliga mässan Nord(nörd)sken. Fördel Skellefteå.

Besöket på restaurangen var ok. Fin miljö, trevligt sällskap, sämre mat (vi testare hamburgare, pärlhöna och nöt). Jag har liksom upptäckt att kött brukar vara godare hemma. Sen är det ju lite konstigt hur en bit kött (för fyrahundra spänn) som ska ha varit hängmörat i fyra veckor är segt. Mm, det tycker jag faktiskt.

Sen när det var dags att sova på pensionatet fick C ett aldrig tidigare skådat busbryt och kvällen blev hemsk. Jag höll ut länge men till slut tappade jag humöret fullständigt. Hon somnade klockan 23 och det var ju inte så exceptionellt, det hade väl bara känts extra jobbigt för att hon var liksom tokig och vi var gäster hos några andra. 

Att klockan ställdes tillbaka en timme den natten var väldigt välkommet.

Skellefteå socken! Sju prisvärda västerbottensgårdar av fem möjliga.