Keepin busy.

Trevlig helg! Säger folk när jag lämnar kontoret på onsdag vid lunch.
Hur mycket jobbar du nu för tiden, visst är det halvtid? Frågar bekanta. Jag förstår att de menar hur mycket jag jobbar som anställd, men räknar ändå alltid in mina arbetsdagar hemma i mitt svar.
Är det inte svårt att motivera sig när du är hemma?
Har du disciplin att jobba då när du sköter dina egna tider? (Blinkar med ena ögat.)
Blir det inte att du gör annat än att jobba när du är hemma?
Ser du på film och slappar när du är hemma på dagarna?

Ja, det finns många kommentarer som pekar på att folk ser min tecknartid som ledighet och att de förutsätter att jag gör annat än att jobba när jag styr mina tider själv. Men det skulle jag aldrig göra, både för att jag har låtit tecknandet styras av lust och för att det inte finns i min värld att lämna barnet på förskolan och sen ligga hemma i soffan.

Teckningar, korta serier, illustrationsuppdrag och mönster till portfolion är underbart att jobba med. Med min bok däremot finnns det motstånd. Herre jäklar! Vad tråkigt det är att inte få bli klar. Jag älskar att bli klar med saker. Och så är storyn tung och krävande. Jag tänker att när jag är klar med boken så ska jag inte göra något mer sånt projekt, för om mitt skapande som jag gör för min egen skull ska vara jobbigt och kravfyllt, inte njutbart, så har det nog ingen poäng för mig.

Oktober: