Man gnetar på.

Jag är så tacksam över att jag har min anställning. Om jag inte hade MIN ANSTÄLLNING? Jag har testat att frilansa på heltid under någon period och vill inte ha tillbaka stressen över att inte få ihop ekonomin, att inte veta hur det ska lösa sig från månad till månad. Det passade inte mig.
Såkallat kulturarbete är ju dessutom nåt som få personer lever gott på ekonomiskt.

Jag följde Karin "Konstgrepp" Jansson när hon bloggade. Hon gjorde en mental resa i inställningen till sitt arbete och konstnärskap, från att vilja hålla på med konsten på heltid, vilket innebär att bli kommersiell och sälja. Till att se sin halvtidsanställning som ett sätt att köpa sig frihet den övriga tiden. Med en anställning på halvtid är inkomsten trygg. Då har Karin friheten att skapa vilken jävla konst hon vill under sin egen tid.
Mm.

Varje gång Skatteverket har debiterat mig preliminärskatt för tecknarverksamheten tidigare har jag skrivit bort det, men inte i år. Nu betalar jag in. Det känns bra, som ett sätt att spara.