Andra dygnet hemma.

När N erbjöd sig att ta med sig C till sin släkt under helgen tyckte jag att det var den finaste present som en partner kan ge en annan, när det finns barn alltså. Jag är inne på det andra hela dygnet ensam hemma. Jag hade trott att jag mest skulle vältra mig tungt i sängen under de här dagarna. Idag efter andra natten själv, sovmorgon och en längre frukost tänkte jag: jag sorterar om i garderoberna. Vad i helvete?
Men det har jag gjort, sorterat. I en av garderoberna i arbetsrummet har min bokföring, våra textilier samt tygstuvar jag någon gång ska göra nåt kreativt med, samsats huller om buller på hyllorna. Hoptryckta hur som helst. Nu har jag flyttat alla dukar, gardiner, babysängkläder och kuddfodral till en av de nya garderoberna i gästrummet. Där ligger de i högar som jag har kontemplerat om N kommer ha synpunkter på. Vi är ett par som viker saker olika.
Min bokföring är ifred på sin hylla i arbetsrummet.

Jag testade att sitta i soffan och läsa. Jag håller på med Min fantastiska vännina av Elena Ferrante, men den går trögt att ta sig igenom. Jag åt limpmackor. Jag hoppas att man inte kan dö av att äta för många limpmackor under en och samma helg.

Jag begav mig ut på promenad.


Rönn är så fint.


Så här ser det ut i vattendragen häromkring. Det är både vackert och äckligt. Jag undrar vad det är för något.


Ser du rökmolnet? Så det det jämt ut på himlen i Luleå. Det kommer från SSAB.


Oktober.

Kolonilotterna gjorde mig glad:En levande varelse.

Syrenstigen, Vallmostigen, Solstigen. Vilka mysiga gatunamn.


Nyklippta får.