Politisk del 2.

Var var jag? Jo just det, jag och Sebastian som är ordinarie i barn- och utbildningsnämnden har delat ganska lika på uppgifterna ändå. De första två nämnderna efter att jag valdes in trädde jag in som ordinarie och var där ensam. Vi i MP har bara en ledamot i nämnden. Så när jag ersätter Sebastian är jag ju där själv.

Det är så fruktansvärt roligt att sitta i nämnd, att hålla på med politik. Det brukar alltid vara något ärende som är spännande. Så här är det i Luleå, att sossarna har egen majoritet, de behöver alltså inte stöd av något annat parti, utan om de vill kan de fatta alla beslut själva. Miljöpartiet har hittills haft ett samarbete med sossarna. Det är lite krångligt tycker jag, att vara ett samarbetsparti utan att dela på ansvaret, utan att ha någon verklig makt. Det sätter oss i en mellansits, där vi inte heller kan vara i en ren opposition om vi inte håller med om något. Men det har ju sina fördelar, i grunden är det bra och jag ser det främst som att förbereda för ett verkligt majoritetssamarbete nån gång i framtiden.

Men det vi då gör i nämnden är att ta upp sånt som vi i MP tycker bör ändras eller som man bör tänka på. Alla förslag till beslut som politikerna ska fatta kommer från början från tjänstemännen. Och det är jättebra. För de är ju kunniga. Jag jobbar ju som kommunikatör inne i kommunen och vet hur duktiga folk är där. Så som politiker är jag inte intresserad av att komma med något fantasiförslag som inte alls går ihop med verkligheten eller budgeten, utan att samarbeta med tjänstemännen.

Nu ska jag hämta på förskolan, men i nästa avsnitt ska jag berätta om den senaste tidens spännande politiska drama inom kommunpolitiken.

Engagerad tjej: