Superhjältar som är tjejer.

C, som är fem år, vill se superhjältar som är tjejer. Ju högre andel tjejer i gänget desto bättre. Hon menar att hon vill titta på teveserier eller filmer, men jag läser gärna tecknade serier för henne också. På netflix hittade vi bara Glitter Force. En serie som förvisso är underbar, men som inte räcker livet ut.

Jag ställde frågan på facebook och fick den här FANTASTISKA listan! För bra för att inte dela med sig av.

Här finns superhjältetjejer:

Tv-serier
Supertrion
Kim Possible
Den vilda familjen Thornberry (huvudpersonen Eliza har förmågor men saknar dräkt, så den är halvvägs kvalificerad som superhjälteserie)
My Little Pony - Friendship Is Magic (är inte en superhjälteserie, men alla älskar den)

Filmer
Kick Ass (OBS barnförbjuden!)

Tecknade serier

Jag blir helt grinfärdig av att jag ska få skänka detta till C!

#feminism


C älskar Lavagirl och därför gör jag också det.