Uppföljning.

Okej. Efter missfallsbehandlingen blödde jag ganska länge, fyra veckor. Vid två tillfällen när det börjat trappa av började det om att blöda färskt blod. En gång när jag cyklade och en gång när jag och N försökte ha det lite trevligt en fredagkväll. Jag ringde till sjukhuset och sköterskan sa att hon "inte hade en aning om" varför jag började blöda, men att jag bör undvika samlag så länge det blöder. Jag hade inte fått info om det när behandlingen gjordes och hade inte fattat den saken, utan mera tänkt att om det inte står angivet i den skriftliga informationen så är det säkert inte så noga.
Efteråt när jag har googlat har jag sett att man kan börja om att blöda om man tränar för intensivt. Det var lugnande. För det som jag oroade mig för var att missfallsbehandlingen inte hade räckt till och att jag fortfarande hade något kvar i livmodern.

Den 8 september gick jag till uppföljningen. Sköterskan i receptionen sa att min uppföljning var dagen innan. Jag blev förvånad. Jag fick ändå sätta mig och vänta och som tur var fick jag komma in ändå. Den patient som var bokad på tiden dök aldrig upp. När jag kom hem kollade jag på mina papper och där stod "Välkommen på återbesök 8 september". Jag hade varit där på angiven tid trots allt.
Det här är helt normalt för att vara Sunderby sjukhus. Vid varje besök hos vården i samband med graviditeten, utom med ultraljudsnörden, har personalen klagat på organisationen eller datasystemet inför mig.

Jag fick träffa en barnmorska och göra ett graviditetstest. Det var negativt. Det fanns inte den minsta antydan till graviditet på testet. Jag blev glad och lättad. Jag hade fasat för en följetong med hot om skrapning.

Sen följde ett sånt här samtal.
- Jag visste inte att man inte fick ha samlag medan man blöder, så jag och min man hade ju det.
- Det står i papperen som du fick att man ska undvika samlag medan man blöder.
- Nej.
Barnmorskan ändrade sig genast.
- Vi har medvetet tagit bort det ur våra papper, för man har sett att de som har samlag inte får infektion oftare än de som avstår.
- Vi försöker ju skaffa barn, så vi försökte räkna ut när jag hade ägglossning så jag kunde bli gravid då.
- Det står i våra papper att man ska vänta en månad med att försöka bli gravid efter missfallet.
- Nej.
- Då har du fått några andra papper. 

Okej, tack för det och adjö för stunden. Jag är glad att jag kan fortsätta ut i livet.

Symbolisk skottkärra som återerövras av naturen: