Förberedelser.

Alltså, prepping, för mig, handlar ju inte om att man ska leva ute i vildmarken. Varför skulle mitt liv som prepper gå ut på att jag har en friluftsryggsäck med alla de där sakerna i? En yxa? Ett sittunderlag? En vattenflaska för en person? Jag har inte gått så långt att jag tänker mig att jag och familjen kommer att bokstavligt talat springa till skogs när krisen kommer.

Hänga i nån jäkla gran och äta lavar.

Jo, nämen jag och N pratade om det där va. Visst finns det en poäng med att ha ett sätt att laga mat om elen försvinner etcetera. Till exempel ett gasolkök. Och kanske att kunna hugga ved med någon yxa om man behöver ved (från sin egen skog, enbart laglig ved såklart) till den braskamin man har installerat i hemmet till lika delar för mysfaktorn som ifall samhällets infrastruktur faller samman.

Men vad jag menar med prepp (ing?) är att i större mån vara förberedd för förändringar, alltså odla egen mat, ha ett nätverk med människor runtom sig och att ha pengar på sparkontot. Samt min passionerade dröm om ett förråd bräddfyllt med matkonserver.

Läser boken Shift som är en del i en väldigt bra scifi-trilogi som handlar om att jorden är förstörd och människorna lever under jord i en jättestor silo. De har fan inte lärt sig att vara hållbara där nere i silosarna. Visst, de odlar mat, men de använder plastmuggar och har konserver. Detta irriterar mig.

Mysfaktor 1000: