Bloggar lite.

Hej min hemliga blogg.
Det är kallt ute och jag fryser extra mycket när jag är gravid. Det var samma sak när jag var gravid med C.

Jag åt lunch med N idag, han bjöd på surdegstoast på Wayne's coffee efter att jag beskrivit dessa som "off the charts". Waynes är väl bra, de har en hel del ekologiska och vegetariska alternativ, tyvärr var surdegstoasten varken eller, jag bara för detta till protokollet.

Efter maten påstod jag mig gråta för att jag skulle ut i den subarktiska kylan och gå till apoteket. När jag hade gjort mitt ärende där gick jag till Indiska och köpte en kashmirtröja helt enkelt för att jag var kall. Tröjan var dyr, men enligt expediten hade den ett bra pris, var den bästa tröjan man kan köpa och kommer att hålla mig varm livet ut om jag följer tvättråden. Så det lät ju bra. Jag noterade att min rundade mage syns i tröjan.

Jag var på ultraljudet för några veckor sedan och fick se att allt ser bra ut. Händelsen kändes så privat att jag inte kunde förmå mig att skriva om den, inte ens i min hemliga blogg. Jag ville bara dela den med N.

Jag tror ju att den här graviditeten går bra och att jag inte kommer att få ett tidigt missfall. Jag orkar inte heller oroa mig för att föda för tidigt senare i graviditeten. Jag har oroat mig färdigt under de fem åren då vi funderade på hur vi skulle göra med ett andra barn. Nu när vi har bestämt oss för att göra det här så har jag inställningen att det säkert går bra. Så känns det nu iallafall.

Jag har mått rätt illa. Har till och med kräkts, det har jag inte gjort under någon av mina andra graviditeter. En grej med att må illa konstant är att man inte har så stor lust att skildra hur man har det, det gör liksom bara saken värre. Jag kan beskriva det som att vara i ett hormonellt fängelse där man mår både fysiskt och psykiskt dåligt.

I morse tyckte jag det kändes lite bättre. Jag går in i vecka tio imorgon. Nästa vecka ska jag till specialistmödravården, jag fick doktor Liselott igen. Då får jag göra ett nytt ultraljud och se läget. Jag behöver vissa saker av doktor Liselott och det är nog bra om jag kan formulera dem. Det var väldigt bra inför det första ultraljudet med barnmorskan på gyn.
Jag vill ha trygghet och kontinuitet, men det är så o-konkret att det inte går att säga. Jag måste säga vilket beteende jag förväntar mig att doktor Liselott ska ha.

  • Jag behöver att doktor Liselott ska kunna visa mig en plan för hur min behandling ska se ut. 
  • Jag vill ha samma doktor hela graviditeten, inte träffa en ny varje gång. 
  • Jag behöver tid för att ställa frågor när vi träffas.
Tjej i kashmir: