Gun finns.

Detta naturliga foto på mig ska visa magens framväxt. Den syns egentligen, det krävs bara att folk råkar se mig ur vilken vinkel som helst.


Jag är i vecka 11. Illamåendet har minskat, men är inte över. Hur som helst är det en lättnad. 

Jag har varit på första besöket på Specialistmödravården och fick träffa doktor Barbara, som jag hädanefter kommer att kalla doktor B. Vi gjorde ett ultraljud och allt var bra. Bebin rörde på sig. Doktor B gav mig en suddig utskrift på ultraljudsbilden. 

Sedan sist har de börjat med non invasive prenatal test, NIPT, i Luleå. Dock inte inom det offentliga, utan privat till en kostnad av 6 500kr. Det är dyrt, men ändå 2 000 kr billigare än i Umeå. Testet har ett tillförlitligt resultat och kräver bara ett blodprov, så jag ska göra det. Jag har tid nästa vecka. Det kommer alltså visa om barnet har någon kromosomförändring. I Norrbotten görs inga andra fosterdiagnostiska tester utom fostervattenprov och det vill jag inte göra, både på grund av missfallsrisken och att det görs senare i graviditeten. Däremot är jag inte säker på att jag vill göra abort om barnet har en kromosomförändring. Men jag vill vara förberedd. 

Det börjar bli ljusare om dagarna, både jag och min del av jorden kommer ut ur mörkret, Gun finns etcetera.