Ett utbrott senare.

Jag förstår mig int på när folk ska skriva en kommentar som bara är "haha jag läste fel i ditt inlägg". Jamen erkänn störigt?

Exempel: "Härligt väder här i Spanien!"
Kommentar: "Haha jag läste härligt värre här i Spanien!"

Vem fan bryr sig idiot? (Censurerat på grund av kränkande) Du känner inte ens mig och nu ska du inleda kontakt genom att skriva att du läste fel på ett ord. Vilket tillför noll till mänskligheten.

Det kanske var lite hårt, ursäkta.

Men du, som liksom jag är "konstnär". Blir inte du oerhört provocerad när folk som menar väl skriver till dig att du bör göra någon helt annan typ av konst än den du gör? Jag har till exempel blivit spräng-arg över följande förslag:
  • jag borde börja måla skivomslag till hårdrocksband
  • jag borde trycka upp mina serier på ballonger
  • jag borde låta Max hamburgerrestaurang börja sälja mina böcker, plus det med ballongerna ovan
Jag är vän med en smed som gör smideskonst som visade upp en ashäftig liten bok hon hade smitt. En människa skrev till henne: "Du borde lära dig att smida livspuckar! Googla." Jag blev å smedens vägnar asförbannad. Vadå LIVSPUCKAR? Ska min vän konstsmeden som gör sin egen jättecoola grej med tentakler och scifiböcker börja smida barnkanalenrekvisita? Alltså, jag har ju ingen aning om vad min vän konstsmeden tyckte om kommentaren, hon kanske blev glad. 

Det där med "googla" gjorde mig också extra arg. Googla. "Tack för tipset."

Jag förstår inte varför jag blir så himla arg över såna här förslag, men det är troligen något som jag behöver djupanalysera.

Kommentarer

Unknown sa…
Jag är inte konstnär, men har "kreativt" yrke. Jag tror folk kopplar ihop det med att det är enkelt och roligt och som en HOBBY lixom. En gång frågade en bekant mig om jag kunde lära henne en enkel klippning som hon kunde använda på sina barn. Blev skitsur och rantade om att jag lixom betalat Asmycket pengar och lagt ner massa tid på att lära mig ett yrke!!! Eller folk som ba "ja men du kan ju klippa hemma för xxx" yada yada. Så töligt när folk inte tar ens yrke seriöst. Kan tänka mig att det är liknande inom konstnär" Ja men du kan väl....???" Nä!!!!!! Och sen lixom asnöjda pga "Bra TIPS".
Malin sa…
Ja det är precis så. Jag är sur och orättvis. Men när folk som inte ens har nåt intresse av området man håller på med kommer med tips som inte alls passar ihop med det man gör. Och när de fortsätter fastän man förklarar att man inte alls kan måla i Boris Vallejo-stil plus att hårdrocksskivor inte säljer så mycket numera... eller vad det nu är.

Boris Vallejo: https://www.google.se/search?q=boris+vallejo&espv=2&biw=1920&bih=950&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi0i_zp56XSAhVEkCwKHZbMAq4Q_AUIBigB