Farmor.

Det är så mycket som händer. Min fina farmor har dött. Innan farmor försvann från oss i demens var hon den snällaste jag visste. Min farmor var en introvert person vars arv har satt sig i mig. En gång läste jag en bok om personlighetstyper. Jag tänkte på farmor när jag läste om den flegmatiska personen, en stabil introvert person som är fridfull, pålitlig och omtänksam, en lugn och trygg människa som inte har något behov av att hävda sig själv och som låter andra skina.
Farmor är en del av min barndom. Jag älskade att vara hos farmor och farfar i villan på Örnäset där hon svepte in oss barnbarn i sin snällhet. 
Farmor kom från Finland när hon var 14 år på flykt från andra världskriget. Hon blev piga på en bondgård och fyra år senare gifte hon sig med min farfar, som var son på gården. Farmor var barnkär. Hon fick fem barn, ett av dem är min pappa och jag är så glad att farmor blev min farmor.

Kommentarer