Så tråkigt som att frysa.

Jag måste få minnas några uttalanden från mitt barn.

I morse när jag körde C till förskolan sa hon:
"Vet du vad jag är född på mamma?"
"Nä?"
"Mörker och hö."

Och sen sjöng hon en egenpåhittad sång:

"Jag är en bondninja, men det är det ingen som vet!
Jag är en bondninja, men det är det ingen som veet!
Alla tror att jag är en bondflicka, men jag är en ninjaaa!"

Härom kvällen var hela familjen på väg hem i bilen efter en längre bilresa. Vi hade åkt i flera timmar. Mörkret hade fallit. C kan inte se på film eller spela spel i bilen, då blir hon åksjuk. Hon hade enbart med sig en gummiorm som underhållning.

"Att åka bil är så tråkigt. Det enda som finns att göra är ju att sitta och dra i ormen. Att åka bil är så tråkigt som att bara sitta på marken. Det är så tråkigt som att frysa!"

Förra veckan var C med mig på jobbet. Jag jobbade hemma på förmiddagen och på kontor på eftermiddagen. Vi var tillsammans hela dagen och det gick skitbra. Hon ritade, gjorde frisyr på mig och ringde i min fasta telefon som hon kallade för en gammaldags mobil som fanns förr i tiden.
C om detta:

"Mina bästa dagar är när jag får vara med dig, mamma. Mina bästa dagar ligger i en hög. Mina sämsta dagar är när jag är på dagis. Mina sämsta dagar ligger i en bautastor hög. För det är så många."

Vad kan jag säga? C har aldrig tyckt så mycket om att vara på dagis. Men det är ändå mycket bättre nu, efter att vi bytte förskola. Nu åker hon gärna dit på morgonen, tidigare handlade morgnarna om att hon var ledsen och bad om att slippa åka. Ja, man önskar ju att barnen kunde vara glada varje sekund, men livet är som det är. Hon uttrycker sig i alla fall väldigt fint.