En annan morgon.

Jag laddade upp DN i mobilen med bävan igår för att se hur det gick i nederländska valet. Det var en lättnad att se resultatet. De pratade om det på P1 i morse när jag körde C till förskolan. Vi kör bil jämt nu, på grund av att jag inte bör cykla med svag livmoder. Bilturen på morgonen är en långt mindre upplyftande stund än en cykeltur, vi ser mest smutsig snö, avgasplymer från alla bilarna framför oss och upplever medbilisternas dåliga morgonhumör. När vi cyklade brukade vi se rådjur vid en tomt. Jag tror de matar rådjuren där. Så fort vi kom sprang de, djuren alltså, över cykelvägen och ställde sig i skogen där de glodde på oss.

C ville höra hårdrock, men jag vägrade att lyssna på Entombed. Jag vet inte om C verkligen tycker det är bra. Gör någon det, eller ägnar man sig åt någon slags psykologiskt experiment när man spelar eller lyssna på den typen av musik? Det är ju Ns skiva, så han borde ju veta. Han har grävt fram några hårdrocksskivor för att C är i en hårdrocksperiod som inleddes med Guns N Roses och Iron Maiden, två band som jag gillar. Jag accepterade att lyssna på Blind Guardian. Jag frågade C om hon tyckte det var bra.
"Jag älskar det" sa hon.

På rundan tillbaka, när barnet var lyckligen avlämnat, lyssnade jag på P1. De uttalade Geert Wilders namn med sche-ljud. Stjärt Wilders.

Kommentarer

Unknown sa…
Haha hårdrock! Har hört att folk som fattar hårdrock är extra musikaliska (?). Jag fattert inte.
Malin sa…
Okej. Det finns ju hårdrock och hårdrock men deathmetal uppfattar mitt huvud som oväsen. Fick även lyssna på det ofrivilligt under tusen fester i ungdomen för att jag enbart dejtade hårdrockare på grund av deras snygga hår. Så jag fick nog!!!
Men om jag skulle anstränga mig för att förstå så tänker jag mig att deathmetal är en känslomässig helkroppsupplevelse snarare än en musikalisk upplevelse? Aja.