Min kost.

Jag kan berätta att de första tre månaderna av min graviditet har jag ätit en nyttigare kost än någon annan period i livet. Mycket på grund av att jag mådde illa av allt som inte är så nyttigt, som fett, socker och gifter som koffein. Det var alltså inte av eget val som jag helst levde på grönsaker och frukt, utan för att jag inte klarade den typ av mat och godsaker som jag vanligtvis älskar.

Jag är i vecka 16. Min nuvarande baconkonsumtion är en signal om att jag börjar må bättre.

Nu till mitt episka inlägg om gravidillamående. Ett utdrag:

"Veckorna med illamående är en period fri från njutningar och det som buddhisterna kallar begär. Att vara sugen på något. Den första tiden i graviditeten var jag sugen på frukt, men när illamåendet stegrades försvann all längtan efter mat. Jag äter regelbundet i små mängder, som att ta medicin. Det mesta verkar oaptitligt vid första anblicken, men går bra när jag känner smak och doft, när det kommer in i munnen.
Jag längtar inte efter te, mat, vin, snacks, film, sex, närhet, att teckna eller att jobba med politik. Inte efter bebisar. Inget av det som i vanliga fall skapar lust, glädje eller längtan. Känner avsmak för mycket av det som jag i vanliga fall tycker mest om. Det är som en förbannelse som lyder: allt du älskar skall du hata."

Kommentarer