Rättar mig själv.

Jag vill korrigera några av mina tidigare uttalanden.

I det här inlägget om peak oil skrev jag utan olja skulle vi inte ha "kunnat utveckla något samhälle". Det är fel. Mänskliga samhället har funnits långt innan olja och kommer att finnas efter olja. Det jag skulle ha skrivit var "välfärdssamhälle".

I den här texten om böcker skrev jag att jag inte ville fortsätta läsa Skotten i Köpenhamn av Niklas Orrenius för att "den är hemsk". Vad jag menade var att innehållet är tungt eftersom det handlar om terrorism, hat och våld. Men boken är jättebra, jag håller på att avsluta den nu.

I den här texten om min kost som gravid skrev jag att gravida inte bör äta stora mängder lakrits, vilket är en direkt motsägelse mot det jag skrivit i samma inlägg, nämligen att jag bara följer livsmedelsverkets rekommendationer. Rådet om lakrits kommer från vårdguiden och att rådet beror på att barn kan få låg IQ av att mamma äter lakrits har jag letat fram i den här finska nyhetsartikeln. Livsmedelsverket har ingen rekommendation angående gravidas lakritskonsumtion.

Slut på rättelser för den här gången.


Kommentarer