Sushi och tillit.

När jag var gravid med C hade rekommendationen om rå fisk för gravida nyligen ändrats. Jag åt sushi till lunch på jobbet. Två kollegor utropade
"Du får inte äta sånt där!"
Jag berättade att det är okej enligt staten, eftersom fisk som varit frusen är säker och att risken att få listeria är mycket liten i Sverige, både för gravida och icke gravida.

Min ena kollega frågade hur jag var säker på att fisken i min sushi varit frusen. Jag berättade att jag hade frågat på restaurangen. Min kollega undrade hur jag kunde vara säker på att kocken inte ljög.

Alltså herregud va, där drar jag gränsen. Om vi ska tappa tilliten såpass till samhället så kan vi lika gärna bli konspirationsteoretiker och sätta på oss foliehatt. Om man misstänker att tjejen som lagar sushin ljuger (av vilket skäl? I ren illvilja?) så förstår jag inte hur man kan ta sig fram genom det dagliga livet med alla små och stora förtroenden för andra människor som det innebär.

Kommentarer