Frilanslivet.

Den stora anledningen till att jag slutade försöka leva som tecknare på heltid var alltså såklart det ekonomiska. Dels att jag levde på jätteliten budget hela tiden, men mest av allt, att det var oklart varje månad om jag skulle få några uppdrag. Alltså, jag hade nästan inga löpande uppdrag och de som jag hade täckte inte min hyra. Resten skulle jag ragga ihop varje månad. Sen föll väl ett av de två löpande uppdragen bort och det blev kris. Det där var inte min grej och jag känner mig fortfarande skrämd när jag tänker på det, och är lättad och glad över att ha en vanlig anställning med en trygg löpande inkomst. Som Beata i boken hade jag ju f-skatt (och har fortfarande) och av den anledningen hamnar man i en lustig sits när man inte får några jobb, för att få a-kassa måste man lägga ner sin firma och avregistrera f-skatten och allt blir till en krånglig snurra där man får dra undan mattan för sig själv. Jag la ju aldrig ner firman, utan bytte bana istället.

Kommentarer