Livsstilsråd på Piteå havsbad.

Jag befinner mig på Piteå havsbad. Familjen har betalat in sig på äventyrbadet och jag sitter i ett kafé som skiljs från poolerna med en glasvägg. Själva kafédisken fortsätter in på poolområdet genom glasväggen, om du fattar. Där inne, vid bassängerna, kan man också köpa sig en kaffe och glass och sitta och fika i sina badkläder. Är inte det lite besvärande, att sitta med den poolblöta baken på en kaféstol och droppa medan man fikar i ett badhus? Det tycker jag.
Att äta på stranden tycker jag dock är mysigt.
Jag badar inte, på läkares inrådan. Nu ska jag skriva exakt hur doktorn sa så att du har tillgång till fullständig information:
"Du kanske inte ska bada, på badhus och så, för infektionsrisken. Det finns ingen vetenskap bakom det här, men om det var jag så skulle jag undvika det." Därför har jag undvikit alla bad under graviditeten. Även i badkar. Fast jag har funderat på vilka rörelser man måste göra för att det ska komma in badvatten så långt upp i snippy. 

Jag har egentligen en avslappnad hållning till infektioner och saknar bacillskräck. Nu till bekännelselistan över saker jag har ätit under graviditeten som säkert inte var okej enligt riktlinjer:
Nötköttstek som var rosa inuti.
Nån slags himla råbiff på vilt som vi beställde som smårätt på Hemmagastronomi? Jag tror att det var rådjur? Det var jättegott.
Serranoskinka.
Allt detta har gått bra, det var inga baciller i något av det.

Däremot blev jag jättearg när jag läste att odlad lax har höga gifthalter på grund av flamskyddsmedel i fodret. Det har jag ätit tonvis av under graviditeten och jag vill absolut inte ge mitt barn flamskyddsmedel.

Jaja.