När jag åkte tåg en gång.

Jag var 21 år och hade vunnit en serietecknartävling. Serierna ställdes ut på Serieteket i Stockholm. Av Norrtåg fick jag en resa ner till Stockholm för att kunna se utställningen. Jag fick ta med mig min pojkvän. Vi åkte ner. Vi såg utställningen. Jag lät pojkvännen ta en bild av mig bredvid mitt vinnande bidrag. Vi sov en natt i Stockholm och åkte hem igen. Vi hade förstaklasskupé. Tåget tuffade fram. Jag tänkte mig hur det skulle vara om det blev en olycka, om tåget krockade med något, att jag skulle flyga in i den motsatta väggen. Jag upptäckte att det skulle vara en lättnad. Varför kände jag så? Jag fick ångest. Varför var jag inte glad? Ville jag dö eller? Jag och pojkvännen hade varit tillsammans i tre år. Vi bodde ihop. Jag hade aldrig varit kär i honom. Men det var jag fortfarande inte beredd att acceptera. Vi var tillsammans ett år till.