Omvärlden.

Nu till det här som hände i Manchester. Jag blev inte bara ledsen utan också arg. 
Få dem att sluta döda oss. Skydda oss. Det här är inte normalt. Det är ju ett krig? 

Så outsägligt sorgligt och orättvist. Hur ska man orka leva i den här världen? Det finns bara ett svar och det är tillsammans.

Jag pratade med N för ett tag sen om att Facebook gör mig ledsen. Jag sa att jag funderade på att avsluta mitt facebookkonto, fastän det kommer bli ännu viktigare för mig med en social kanal mot omvärlden när jag blir mammaledig. Men jag blir bara så ledsen och illa berörd av nästan allt jag läser där. Av hat förstås och hemska nyheter, men också av vanliga otrevligheter, när partikamrater diskuterar eller när nån bara skriver något jag tyckte var dumt. Ns smarta lösning: gör om ditt flöde. Sluta följa alla politikrelaterade saker och börja gilla kattsidor och sånt. Jag har följt den planen och det har funkat! Jag blir inte så ledsen av Facebook längre. Det har också medfört att jag inte får nyheter till mig lika snabbt. Jag är lite ute ur loopen. Men så får det vara. Jag klarar alltså inte av bråk och hemska nyheter från omvärlden just nu, rent emotionellt, alltså, jag är liksom helt skör och känslig. Jag behöver distansera mig.
Därför har jag inte läst så mycket om Manchester.