Otrevlig, ja. Glad, ja.

Jag fick några kommentarer om mitt stockholmarinlägg som löd såhär: "nu tycker jag att du generaliserar" och "du är en otrevlig person". Kommentarerna kom muntligen samt via tankeöverföring. 
Ja. Jag kan väl inte förneka att det stämmer.

Stockholm omfattar väldigt mycket, från förort till innerstad och alla yrkeskategorier. Där finns en subkultur med nördar. Jag antar att det jag syftade på var den del av Stockholms kulturella sfär som har hög status, som jag inbillar mig att jag känt konturerna av via mina försök att vara serietecknare. 

Jag har så mycket att göra på jobbet, jag kan inte fatta att jag skriver det här blogginlägget. Men en sak till:

Jag var hos doktor Åke idag och gjorde kontroll. Läget är oförändrat, alltså utmärkt. Varken min livmoder eller dess olika komponenter har påverkats över huvud taget hittills av att bära detta barn. Det är inte tack vare cerklaget, utan cerklaget har inte behövts ännu, för att livmodertappen är opåverkad. Det är jag glad över.