Sommar.

Öh. Jag vet att det är meningslöst att diskutera vädret. Särskilt för folk söderöver, som vanligtvis inte brukar ha så mycket väder. I Norrbotten kan det ju hända att man blir besatt, för att man kämpar mentalt mot klimatet och hoppas mot alla odds på värme. Nu är ju förstås omständigheterna speciella den här våren. Jag bara, försöker att inte prata om vädret. Sen drar jag igång igen: "Ja, jag undrar om det har blivit meteorologisk vår i Luleå än, jag tror inte det" med gäll röst.

Jag kan bara säga, att om den här sommaren blir kall, om vi så att säga inte får någon ordentlig sommar i år här uppe, så kommer det kännas rätt svårt att acceptera att det kommer en norrbottnisk vinter igen direkt på.
"Men det kanske blir en skonsam vinter" /Klipp till att jag krälar omkring i en snöhög och gråter

---

Det här är ingens fel, det är helt enkelt ett faktum att vi inte fick nån vår i år och att jag är så himla färdig med kyla och snö. Ska man vara tvungen att åka på nån charter till hösten eller, med en lillbebis? Fruktansvärd tanke, och även om vi livspusslade ihop en sån resa så är det ju så plågsamt otillräckligt med en ynka vecka av värme. Jag ba, jag måste FLYTTA. Det går helt enkelt inte att jag bor i Luleå. Det är inte hållbart.
Du vet, när jag bodde i Växjö tog folk för givet att jag gillade snö, skoteråkning och vintersport, för att jag kom från Luleå. MEN DET GÖR JAG INTE. Och som humöret är inställt på undertecknad idag så räcker det inte med nån mesig flytt till södra Sverige, då är det typ... Spanien, som gäller. Bara informerar familjen på detta sätt. Vi ska flytta till Spanien, då var det bestämt.