En helg passerar.

 
 

Idag är det söndag. Det är så härligt att vara lediga hela familjen. Imorgon börjar Ns sista jobbvecka innan han också får semester. Det ska bli skönt.

Idag fyllde pappa år. Vi åkte ut och firade i deras sommarstuga. Det regnade hela dagen, det regnar än.

Enligt min doktor är bebisen i magen färdig nu. Såpass färdig att den får komma om den vill. Jag har en läkartid om några dar, om allt fortfarande ser bra ut då då behöver jag inte komma på fler kontroller.

Det är så många svårigheter som kan strykas av listan ju närmare vecka 40 vi kommer. Det känns otroligt. Ett fullgånget barn har färdiga lungor och slipper lungskador. Immunförsvaret är normalt och en förkylning är inte på liv och död. Om amningen inte funkar är det inte så noga, ett fullgånget barn har redan så bra förutsättningar. Men såklart kan fullgångna barn oftast amma och säkerligen äta på något sätt, och vi behöver inte tänka på sondmatning och logopedträning. Vi slipper undan en start som följer med under hela uppväxten, med mediciner och kontroller av motoriken och kognitionen. Och vi skulle slippa bo på sjukhus.

Jag har haft en annan känsla, och det är att det är orättvist att C fick födas så tidigt. Det känns jobbigt att jag inte kunde ge en lika bra start till mitt första barn som nummer två redan har fått. Jag är ledsen att C var tvungen att vara med om det.

Kommentarer