Helg och nationaldag.

Det har varit helg och den gick fort. Saknar minnen av vad vi gjorde, förutom att jag köpte två ramar på Clas Ohlson och att vi åkte till Rutviks handelsträdgård. Där var jag mycket intresserad av pioner. Vi köpte fyra såna, Sarah Bernhard. Jag attraheras av att de är supervackra samtidigt som de beskrivs som ungefär tåligare än ogräs. Nu är de i rabatten, det är ju plantor såklart, vi får väl se om de växer upp och kan blomma. Jag hade också siktet inställt på rosor till blomlådan som N har snickrat, men väl på plats förfördes jag av gotiska petunior, som den här som heter Natthimmel:


Och en svart sort som tonar något i plommonlila, ser ut som sammet och inte kommer till sin rätt på bild. Jag följde mitt hjärta. C ville ha en häxaktig dahlia och några tagetes, N fick tycke för flocknäva som ska blomma i vitt. Vi köpte det. Jag var glad.

Ja, vi fick ju fröna i odlingslådorna också.


På måndagen var N och C lediga och jag jobbade en jätteintensiv arbetsdag med tre möten. Visst är tre ett ganska högt antal möten för att ha på en dag? 

Sen var det nationaldag och den såg ut såhär: Jag sov dåligt på natten, vaknade, somnade igen, sov till halv tio, gjorde frukost, åt frukost, gick och la mig och sov igen. N väckte mig när vi skulle på kombinerad examens- och sverigefest hos min syster vid 12. Det var jättefint, de hade gjort svenska tårtor och allt. Vi fikade och barnen lekte. Sen åkte vi hem och jag var så trött att jag la mig och sov igen medan N gjorde middag. Han väckte mig när det var färdigt, men jag orkade inte gå upp. Jag steg upp vid 18 i ett tomt hus, åt Ns fina broccolipaj och gick ut och planterade blommor. C lekte i en lerpöl och N hade klippt gräset och planterade sticklingar i odlingslådorna.