Läget.

Jag har tyvärr fått tillbaka lite illamående, det beror på att hormonpåslaget är stort igen i det här skedet av graviditeten. Men det är inte att jämföra med hur det var de första månaderna, och jag har ju fått ha en period när jag har mått väldigt bra, så det är jag tacksam över. Dessutom känns det som att det här är slutspurten i graviditeten. De senaste gångerna folk har frågat när barnet kommer, och jag har svarat augusti, så har de sagt:
"Det är ju snart!"

Jag är både inställd på att den här graviditeten kommer att förlöpa normalt, att barnet blir fullgånget, och fortfarande rädd att det inte blir så. Varje dag eller natt händer det att jag tänker:
"Tänk om barnet kommer."
Det är liksom någonting varje dag. Nån sammandragning. Eller att jag vaknar med magont (gör det ganska ofta om morgnarna, i samtliga fall hittills på grund av fisar, ej värkar). Det är snart dags för läkarkontroll igen. Om mönstret fortsätter kommer jag att känna mig trygg och lättad efter det.

Jag läste i gravidappen. Barnets inre organ är i de flesta fall färdigutvecklade vid det här laget, barnet ska mest ägna sig åt att gå upp i vikt. Det känns underbart.

Jag är så jävla tjock. Tänk att magen potentiellt ska fortsätta växa i nio veckor.