Man klarar vad som helst med en okej SGI.

På lördagen ringde försäkringskassans handläggare upp och gav besked om min nya sjukpenninggrundande inkomst. Visst, den blir lägre än vad vi hade räknat med, men vi kommer att klara oss. Efter det kände jag mig flygande lätt. Nu kan jag återgå till att njuta av att jag är gravid, ledig och ska föda ett barn, eller vad det nu är jag ska göra.

Det kändes lyxigt att N också var ledig. Han satt en stund och hackade isär skänkta tegelstenar från en gammal skorsten. Jag satt på gruset och pratade om försäkringskassan. Sen klippte N gräset. Min syster med barn kom förbi och barna lekte och vuxna pratade.

Sen gick vi på kalas. Cs kompis fyllde 6 år. Där var det trevligt. Inga andra föräldrar var närvarande, men C ville att jag och N skulle stanna, så då gjorde vi det. Det var givande även för mig.

Efter kalaset gjorde N meze och min syrra och ett av barnen åt med oss. Gud, han hade gjort hummus. Barnen lekte och lekte. Sen städade de upp allt. Sen städade de Cs rum? Vad i hela friden? Jag blev mycket glad.

På natten såg jag och N en bit av Amy Schumerfilmen Trainwreck och jag åt hummus.

Kommentarer