Hög på livet.

Ah. Spädbarn. Jag har ett spädbarn. 
Jag är så lycklig, fylld av tjockflytande familjekärlek. Jag var tvungen att bearbeta det här med lilla Ls missbildning. När jag kom från uppvaket efter förlossningen och doktorn berättade om den duschades glädjen över ett stort friskt barn och lyckad förlossning bort. Jag kunde inte tro att detta var sant och att det var för oss att hantera. Jag ville verkligen att den här spädbarnstiden skulle bli annorlunda, har hela tiden haft målbilden att vi skulle få göra om och göra rätt. Som N sa kom det här "helt från sidan".

Några bilder som visar peppen jag och N kände inför förlossningen:


Vi har haft ett par mycket jobbiga dagar på sjukhus. Men nu L är trygg och har fått en situation som fungerar för honom. Och jag äntligen har fått vara med honom och knyta an till honom. Undan för undan har förtvivlan bytts ut mot en allomfattande glädje. 
Inatt när jag strök honom över ryggen där han låg i min famn såg jag allt det friska hos lilla L och med det här föräldraskapet. L har stomipåse, vadårå. Det är det många som har. Ja, han föddes utan stjärthål, vadårå. Det kan hända vem som helst. Och det finns en lösning på det, en avancerad och bra medicinsk lösning.
Trots att vi fick den här tumultartade starten är det här en mera normal början än när C föddes. L är nämligen färdig. Han har fått ligga i magen tills han var stor. Precis som sin syster när hon föddes var han stark och hade under omständigheterna bra förutsättningar. 

Så jag har ett barn, en liten bebis, utan syrgas och mätare och som är utom fara. Igår gjordes alla undersökningar som L skulle ha och de visade att ingenting annat är fel med honom än rumpen. HURRA för det! 
L gillar mig. Han mår bäst hud mot hud och idag har han ammat ordentligt för första gången. Jag har längtat så mycket efter det. Jag satt i sjuksängen med ätande barn vid bröstet, N i en stol mittemot och C ini barnplay vid ett bord. "Är det här sant?" sa jag. N hade tårar i ögonen. Vi har kämpat så mycket för att få till det här.
 
L är underbar och hela den här situationen är underbar. För att vi i familjen har varann och för att vi har ynnesten att ha lilla L. Imorgon ska vi åka hem till Luleå.

Kommentarer

L sa…
Så härligt med denna överväldigande bebiskärlek och glädje!