Konstpyssel, föräldrafail och barnfri kväll.


Jag är ju jättegravid nu. Enligt min app är jag i nionde månaden. Gud vad roligt. Jag känner mig inte alls orolig över att barnet ska komma nu, eller jag menar, det gör ju inget om barnet kommer nu. Jag är i vecka 36 eller 35 plus. Jag känner den stora ungen röra sig i magen varje dag. Det har varit lite omvänd ordning på den här graviditeten för mig känner jag, alltså ju längre tiden går desto mer vågar jag ta ut svängarna med arbete, lyft och action. Detta skildras ovan då C snurrar mig i en helt otrolig lekgrej i gammelstan, en sån som används när man tränar astronauter tror jag.

Igår var det lördag. Min familj mötte syrrans familj på kulturgården i Gammelstad. Där ordnas gratis aktiviteter för barn. Vi inledde med konstpyssel, som uppskattades av alla. Sen var det barndisco. Under discot började C gråta för att hon inte tyckte att hon kunde spela trummor på ett trumset som stod där inne, eller möjligen av någon annan anledning. Jag kunde inte hjälpa henne att sluta gråta och mitt tålamod tog slut och jag drog ut henne från discot. Sen grät C cirka en halvtimme över jag vet inte, olika saker, livet, att hon är fem och snart fyller sex, att hon vill och inte vill en massa saker samtidigt. N tog över och tröstade/peppade/försökte avleda/förmanade. Vi har nyss läst en massa om trots och hur man ska stärka barnets självkänsla, så det kändes jobbigt att jag lyckades ta till en approach som verkligen inte stärker barnet och det ganska fort. Ba, "Den här ungen är ju helt omöjlig, du får ta över!" Jag är verkligen inte perfekt som person eller som förälder. Jag har temperament och ofta kort tålamod. Det enda som är till min fördel är att jag tar ansvar för mina handlingar, jobbar med mig själv och säger förlåt när jag har gjort något dumt.

När Cs gråt gick över var barndiscot slut. Vi åkte till min systers lägenhet. Alla var glada igen, barnen lekte och vuxna drack kaffe. 

Vet du vad som hände sen? C sov hos mina föräldrar. Jag och N fick barnfri kväll, natt, morgon och förmiddag. Vi var uppe sent, såg på skräckfilm, hade sovmorgon och lång ostörd frukost med diskussion och morgontidningen. Det var lyxigt.

Kommentarer