Odlingsbloggen.

Det har ju inte varit någon supersommar direkt, men grödorna växer ändå. Här nedan är ena odlingslådan i all sin prakt! Det som klättrar på snörena är några plantor bondbönor samt sockerärt och märgärt. Märgärt är ju vanliga ärtor. En kul grej är att en del av ärtplantorna kommer från torkade ärter som jag sparade från våra egna odlingar förra året. 


Det i förgrunden på bilden ovan är, det är lite pinsamt, men det är något jag inte riktigt har koll på vad det är: kålrabbi. Det är något N odlar. Hur var det nu, ska man äta bladen eller roten? Är det en rot eller en knöl? Det är troligen en knöl. 

Bakom kålrabbin växer grönkål. Vi har hittills haft det i sallad, men nu är den redo att bli mat. Det som spretar längre bort är ett buskage av ruccola. Den växer på ett tillfredställande/skrämmande sätt. Vi har ätit desperat av den varje dag. 

Det här är mangold, som också växer väldigt bra. Mangold smakar jord. 

Här syns spetskål följt av blomkål längst bort i raden. Förra året odlade vi det här från frön, alltså sådde direkt i jorden utomhus. Men det hann inte med att växa färdigt under vår norrbottniska säsong. Så det som växer i år är förodlat inomhus, till största del av min mor. Några stackars sticklingar är våra egna. (Vi var inte duktiga på att förodla, så det mesta vi odlade inomhus under våren dog.)

Hela andra lådan är potatis. N satte en tidig sort och en sen sort. Blasten har inte blommat ännu på någon av dem. När den blommar kan man börja plocka upp potatisarna.

Här är trädgårdens jägare.

Kommentarer