En måndag.Idag var faktiskt en jättetrevlig dag enligt mig. På förmiddan for N på inskrivningssamtal för C med hennes blivande skolfröken. Ett samtal där C inte fick va med alltså, där läraren ska lära sig lite mer om barnet. Sen kom han hem med innerslang till ett barnvagnsdäck. Det innebar att vi hade en fungerande barnvagn. C ville åka till museet, men det var stängt. Jag blev shoppingsugen och vi for till stan. 
Vi åt lunch på Mat & prat, sen handlade vi: skolsaker till C. Det var himla roligt, vi plockade anteckningsblock, pennor, pennfack, sudd och sånt och jag blev bara en aning svag i benen när vi betalade: 640 kronor. Herregud, hur kunde det bli så dyrt? Jag surade och var otrevlig över det ett tag, sen gick vi på tygaffären. Vi köpte tyg till en sänghimmel åt C. Hon fick även leklera från en leksaksaffär. 
På tygaffärren hade bebisen L börjar vakna till i vagnen, så vi skyndade oss hemåt efter det.

Hemma stoppade jag L i bärsjalen och så lekte jag och C med leran. Den blå figuren är en havsprinsessa som skadat armen och blöder vatten. C jobbade monokromt efter att ha fått påpekat för sig att all lera blir brungrön om man blandar ihop färgerna.

Sen matade jag barn och N lagade middag. En grej: hej från en som har sluppit sondmatning av barn senaste tre nätterna. Även fast det är jobbigt ibland på nätterna och jag är trött är det en himla skillnad, jag får mer vila och framför allt, mitt tålamod har räckt hela dagarna med C, jag har inte blivit sådär fullständigt slut som jag blev när jag "jobbade natt".

En annan grej. Jag är känslig och mår dåligt av traumatiska händelser. Men jag är ändå imponerad över hur mitt psyke läker sig själv. I början efter att L föddes sov jag så himla lite, och jag märkte hur viktigt det var med sömn både för att läka min opererade kropp och huvudet. Varje gång jag fick några timmar kunde kroppen återhämta sig. Och jag drömde hemska mardrömmar. Mardrömmarna fortsatte ett tag, här hemma också. Men nu har de upphört. Härom morgonen märkte jag att jag kunde resa mig smärtfritt ur sängen. Och jag har bearbetat dramat kring hur L kom till världen. 

Kommentarer

JennyB sa…
Det är något smått mirakulöst med sömn. Återhämtning, bearbetning och läkande på en och samma gång. Och ibland, som grädde på moset - inspiration. <3
Malin sa…
Ja sömn, sööööömn! ❤️❤️❤️ Det är underbart. Unnar dig många sköna timmar och mycket inspiration.