En höstdag.

Den här sommaren, det var som att den nästan inte fanns, eller hur? För några veckor sen när jag och N vandrade hem från ett BVC-besök i regnet beslutade vi att det var läge att säga: det var den sommaren. 
Nu är det september och höstregnen faller. Men temperaturen ligger väl ungefär likadant som den gjorde under många dagar av den här norrbottniska sommaren: runt tio-femton grader.
Ja.

Igår var jag och Love ute på äventyr. Vi åkte buss för första gången, till stan. Det gick bra. Efter ett pitstop för amning och stöld av kokosboll i mina föräldrars bostad gick vi på Cs simskolavslutning. Där var N och min syster och hennes barn. C och kusinen lilla F har gått simskolan tillsammans. Barnen fick visa upp vad de har lärt sig. Det var varmt och fuktigt i simhallen. Vi föräldrar satt längs de stora fönstren och tittade på. Jag kände mig så stolt. C simmade med dyna, alltså hon höll i en flytdyna och simmade bentag. Tusen varv runt poolen. Hon vägrade släppa dynan, fastän simlärarna försökte få henne att simma utan. Hon var som lite halvt besvärlig och satte sig på tvären och skvätte vatten på simfröken. Men, ungen som nyss grät av att få vatten i öronen dyker nu under ytan och simmar genom en ring som ingenting. Det är stort för mig.

I slutet av lektionen fick barnen diplom. Sen åkte vi och köpte hamburgare.

Min enda bild från dagen är såklart den här: jag hade läppstift i en hiss. Viktigt att dokumentera.


Kommentarer