Blixten.

Under den sista ronden frågade jag läkaren om Loves missbildning var ärftlig. Nej, sa doktorn, ni kan betrakta det som att blixten slog ner.
Innan vi skaffade barn såg jag andra runtom mig bli föräldrar. Det blev aldrig nåt fel på barnen, alla bebisar som föddes var välskapta och friska. Jag tänkte på oddsen och sannolikheten för att vårt barn också skulle bli det. Nån gång borde man ju höra talas om en unge som hade någon missbildning eller nåt syndrom, men jag hörde aldrig nåt sånt. Detta fick mig att tänka. Skulle det bli vi som fick ett barn med missbildning? Ja! Det blev vi. 
Att närma mig tanken på att Love inte skulle ha klarat sig om han inte fått blixtsnabb vård är skrämmande. Jag älskar honom så mycket. 
Jag tycker om liknelsen som doktorn använde, att blixten slog ner när Love skapades, för åskan är kraftfull och underbar. Isåfall skapades Love under en storm av kärlek. Och då slog blixten ner med all sin dramatik. Och vi fick vår lilla son, vår milda klarögda pojke.

Kommentarer