Och lägga smörpaketet i eena facket och locket och skyddsoblaten i andra facket...

Du. Varför måste det bli svårare och svårare att leva ett hållbart liv för varje år som går? I alla fall om man funderar på att ha ett liv med jobb och familj. Det kanske går att leva hållbart om man har ett liv där ens enda uppgift är att leva hållbart. Där man ägnar all sin tid åt att källsortera post som folk har skickat hem till en utan att man har bett om det, göra specialinköp av tvättpåsar som ska fånga upp microplast från fleecekläder och vifta bort flugor från sin kålodling.

Man får även äntligen tid med att avsluta prenumerationerna på tusen nyhetsbrev och kundutskick från företag som inte fattar att "min upplevelse av ert företag blir kraftigt försämrad av att ni skickar ut den här kundundersökningen".

Jag anser att samtliga barnprogram och filmer som handlar om att rädda miljön är lögnaktiga. Det brukar va såhär: ett gäng ungdomar upptäcker att ett stort företag har skräpat ner en naturskön strand. Detta uppdagas och företaget blir utskämt samt nedskräpningen upphör. LÖGN. Hur många generationer kan sitta och glo på sånt innan sopbergen har vuxit över huvudena på oss? 
Efter diskussion med N visar det sig att jag inte är trött på barnfilm, utan på verkligheten.

Kommentarer