Göra.

Oj vad vi har gjort de senaste dagarna! Såväl nyttiga som roliga saker och olika kombinationer av dessa. 

I söndags gick jag ut med Charlie och åkte pulka i backen. Det var en ljuvlig dag. Jag hann med det sista ljuset, som lyste upp ett vitt krispigt Hertsön som snyggade sig i femton lagoma minusgrader. 

Backen var helt tom på folk. Det var både skönt och ledsamt. Var är alla barn? Charlie trodde att de säkert är på ridning och innebandy och cheerleading och sånt.  
Vi gjorde åk efter åk med pulkan, högre och högre upp i backen, till sist från allra högst upp. Det var så roligt.

Igår handlade Nicklas julmat och köpte en gran och sen tog vi en runda till Kupan (tidigare omnämnt i historien om biten som försvann). Där köpte vi julsaker. Jag var rusig efteråt över att vi kunnat köpa allt vi ville ha utan skuldkänslor, över att köpa nyproducerat skrot alltså. Dessutom var det ju löjligt billigt. Skuldkänslorna över onödig konsumtion är annars nåt som alltid följer med mig.

Idag har vi besökt Lilla skafferiet där vi köpte julgodis och åt lunch. Smörgåstårta. 


Sen åkte vi till stan och köpte de sista julklapparna. Jag är fascinerad över att vi kunde julhandla utan att ens riskera att smälta ner till svettpölar i nån trängsel. Det var inte alls speciellt mycket folk på stan. 
Vi fikade på Mat och prat. Det var i princip öde. Nicklas gissade att vi var tidigt ute och jag tänkte att näthandeln har gjort sitt för att lindra julträngseln.

Innan Charlie la sig bakade hon och jag pepparkakor.
Det är härligt att göra.